• Algemeen
 • Vaargebied
 • Prijzen
 • Arrangementen
 • Catering
 • MeeVaarDagen
 • Gastenboek
 • Fotoboek
 • Contactinfo
 • Nieuws
 • Links

Arrangementen

Een dag varen op de zeiltjalk Vrouwe Fortuna is al een evenement op zich. Je leert meer over het varen met een historisch schip en kunt genieten van een prachtig weids landschap. Het is mogelijk om de tocht te combineren met bijzondere activiteiten. Hiervoor hebben we een aantal arrangementen ontwikkeld die aangepast kunnen worden aan uw wensen.

De prijs per arrangement is de meerprijs per persoon bovenop de huur van het schip.

WeekendarrangementHet weekendarrangement start op vrijdagavond of zaterdagochtend (naar keuze) aan boord met koffie en thee. Vrijdagavond ligt het schip afgemeerd in Oude Wetering met een prachtig uitzicht over de Braassmeermeer. Zaterdag wordt een mooie tocht gemaakt naar de Westeinder Plas en tegen de avond varen we het centrum van de historische stad Leiden binnen. 's Avonds ligt de gezellige binnenstad op loopafstand. Zondagochtend wordt (naar keuze) een wandeling gemaakt langs enkele van de tientallen hofjes die Leiden rijk is. Daarna varen we via een zwerftocht over de Kager Plassen terug naar Oude Wetering.

Varen en wandelen

Inschepen om 9.30 uur met koffie/thee en koek; uitleg over de geschiedenis en de bediening van het schip; vaartocht via de Braassemermeer, Oude Wetering, Kaagdorp en de Kagerplassen naar de prachtige Zwanenburgerpolder bij Warmond; lunch (zelfcatering of arrangement); wandeltocht over de polder, terugtocht via het schilderachtige poldergebied de ‘Boerenbuurt’ naar Oude Wetering.

Molenarrangement

Vrouwe Fortuna vaart door het meest molenrijke gebied van Nederland: Het Groene Hart. Een vaartocht is prima te combineren met een bezoek aan één van de vele molens. Dit is een mogelijke tocht: Inschepen om 9.30 uur met koffie/thee en koek; uitleg over de geschiedenis en de bediening van het schip; verkennen van de Braassemermeer en vaartocht via Woubrugge en Alphen ad Rijn naar de beroemde molenviergang bij Aarlanderveen. Met een routebeschrijving kunt u een wandeling door de polder langs de molens maken.

Prijs (naast de huur van het schip): € 4,00 pp excl. lunch (uit te breiden met lunch en/of diner en bezoek aan één van de molens).

Meer informatie over de molens in ons vaargebied vind u via onze pagina links.

Klompengolf

Ontvangst om 9.30 uur aan de Braassemermeer met koffie/thee en koek; uitleg over de geschiedenis en bediening van het schip; verkennen van de Braassemermeer en vaartocht naar Warmond of Woubrugge voor het Klompengolfen. Dit is een agrarisch golfspel met een knipoog van de boer. Speciale klompjes vervangen de club, de kruiwagen lijkt ideaal als golfkar en ook de bal heeft een aangepast formaat. In Warmond golft u tussen de koeien. In Woubrugge golft u op een tuinderij. In het veld vindt u een parcours van 9 holes wisselend in moeilijkheid. Tussen de holes ziet u hoe allerlei gewassen groeien en bloeien. Van maïs tot erwten, van ui tot zonnebloem. Bij ieder gewas vindt u uitleg over de groeiwijze en waar het eindproduct in verwerkt kan worden.

Prijs (naast de huur van het schip): Woubrugge: € 8,50 pp op de tuinderij, Warmond: € 10,00 pp in het weidegebied van een boerderij.
In Warmond wordt u per boerenpraam opgehaald. Dit kost € 50,00 per gezelschap.
(uit te breiden met een diner)

Deunen en Deinen

Uw vaardag krijgt een extra feestelijk tintje als muzikanten Martien en Anne Marie mee gaan. Zij kennen vele schippersliederen, maar ook bekende “niet-scheepse” evergreens staan op het repertoire. Voor liedteksten worden verzorgd, dus er kan, indien gewenst, uit volle borst meegezongen worden.
Martien Caspers: accordeon en zang
Anne Marie Mennes: fluit en zang

Prijs (naast de huur van het schip): € 120,-- per gezelschap. (uit te breiden met lunch en/of diner)

Streekproducten

Ontvangst om 9.30 uur aan de Braassemermeer met koffie/thee en koek; uitleg over de geschiedenis en bediening van het schip; verkennen van de Braassemermeer en vaartocht naar de Kagerplassen via Oude en Nieuwe Wetering door het Polderlandschap; lunch met streekproducten; bezoek aan een historische kaasboerderij met uitleg over kaasmaken; vaartocht over de Kagerplassen via Warmond en terugvaart naar Oude Wetering.

Prijs (naast de huur van het schip): € 18,50 pp, alleen bezoek aan een kaasboerderij € 5,00 pp (uit te breiden met een diner)


Whiskyproeverij

De dag begint om 9.30 uur met koffie/thee en koek; uitleg over de geschiedenis en de bediening van het schip; bespreken van de route (Kagerplassen of Westeinderplas gecombineerd met verkennen van de Braassemermeer); zeiltocht naar een beschutte ankerplaats voor de lunch (zelfcatering of luncharrangement); tocht terug naar Oude Wetering; uitgebreide uitleg over whisky door een specialist en een proeverij van 5 of 6 soorten (malt) whisky.

Prijs (naast de huur van het schip): € 24,50 excl. lunch (uit te breiden met lunch en/of diner)
Maritiem cadeautje mee naar huis?Geplastificeerde placemat met afbeeldingen van Hollandse klassieke schepen € 2.50
Sleutelhanger met apevuist (speciale schiemansknoop) € 3.50

Lees over onze laatste tochten in het gastenboek en bekijk de foto's in het fotoboek of neem contact op.


Laatst bijgewerkt op 20 januari 2017